• SV Rijnmond

  Bijgedragen door dhr. Guus de Smit (oprichter SV Rijnmond en erelid)

  SV Rijnmond is voortgekomen uit SSVP (Spoorweg Sport Vereniging Pernis), opgericht op 28 augustus 1961 mede door oprichter Henk van Dongen.

  SSVP nam deel aan de landelijke Spoorwegcompetitie en bekerwedstrijden. Tevens werd deelgenomen aan een bedrijfszomeravondcompetitie, waaraan o.a. deelnamen:

        Verolme

        Ketjen Carbon

        Continental

        Zoutchemie

        Müller-Hanna

        Van der Meer en Schoep

        Delta Ziekenhuis (Oude Maas)

  Verder had SSVP een tafeltennis en klaverjas afdeling. Voor de voetbalwedstrijden werden velden gehuurd bij ‘Animo H’ aan de Balikpapanstraat en later ook bij ‘Meeuwenplaat’ en werden hierbij gesubsidieerd door de NS.

  Op een buitengewone ledenvergadering d.d. 9-5-'64 werd bepaald dat SSVP lid werd van de KNVB en ging spelen in de zaterdagcompetitie. De redenen hiertoe waren:

  ·         Veel belangstelling van niet-NS-ers om lid te worden (niet toegestaan door de Spoorweg Sport Bond)

  ·         Belangstelling van diverse Spoorwegverenigingen in het land liep terug

  ·         Problemen met de veldhuur bij ‘Animo H’ en ‘Meeuwenplaat’

  Als lid van de KNVB werd door de Raad van Lichamelijke Opvoeding ‘op termijn’ een eigen veld in het vooruitzicht gesteld. Voor het seizoen 64/65 werd met 2 elftallen ingeschreven en werd gespeeld in de 3e klasse RVB en ingedeeld op sportpark Baarsweg bij v.v. Meeuwenplaat.

  (Het eerste werd 9e en het tweede laatste in hun competities).

  Het ledental werd hierna al snel van 57 op 89 gebracht en het volgende seizoen werd met 3 elftallen begonnen. Op 9 juli 1966 werd de naam SSVP gewijzigd in SV Rijnmond en op 5-12-66 volgde de Koninklijke goedkeuring.

  In 1967 werd een jeugdafdeling opgericht met weldra 45 jeugdleden en werd er veel vriendschappelijk en in toernooiverband gespeeld. In het najaar van 1967 werd aan SV Rijnmond de velden aan de Horsweg aangewezen en kon de planning voor een eigen clubhuis starten. In 1969 werd voor het eerst een kampioenschap behaald, nee niet één maar drie, zowel het 1e ,2e en 4e werden kampioen.

  Het seizoen 69/70 werd op de eigen velden aan de Kruisnetlaan-Horsweg gestart. Op 25 april 1970 volgde de feestelijke opening van het nieuwe clubhuis. Nauwelijks een jaar later kwam het bericht dat door het doortrekken van de metro naar Spijkenisse de velden voor enige jaren zouden verdwijnen. De vereniging kreeg een nieuw terrein toegewezen aan de Botreep in Hoogvliet, de locatie waar we nu nog zitten. In 1977 werd de nieuwe kantine betrokken.

   

   

  SSVP 1962 ( Foto genomen aan de Balikpapanstraat, vooraf aan de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Animo H)

  v.l.n.r. staand : Henk van Dongen, Piet Wolters, De Roos, Gerrit Rozenbrand, Jan Neutgens, Ben Rewinkel, Siem Postma en Guus de Smit.

  v.l.n.r. geknield : Jan Franken, Wim Schreuder, Krijn de Boer, Cor Tissink en Gerrit Geerdink.