• Rijnmond Hoogvliet Sport is er niet in geslaagd de succesvolle voorbereiding een vervolg te geven. In de eerste competitiewedstrijd verloor het met 3-1 van VFC.
  Vooral in de eerste twintig minuten hadden de Hoogvlieters veel pech. In de warming-up bleek Biggy Lake niet geheel fit en in de negentiende minuut viel Mike van Haften geblesseerd uit. Op adem komen kon niet, want één minuut later kopte Pim Mudde zijn ploeg op voorsprong. Enkele minuten later weigert scheidsrechter Broeckaert om hands binnen "de zestien" te bestraffen met een strafschop. Vlak voor rust wordt er een overtreding begaan op Lorenzo Kranenburg. De toegekende vrije trap wordt daarop keihard binnen geschoten door Justin Snijders.
  Na de rust komt Troy Salomons nog goed weg met geel, als hij opzichtig natrapt ten opzichte van Lorenzo Kranenburg. Als Nino Netten in minuut 65 en 72 2 doelpunten voor zijn rekening neemt, lijkt de wedstrijd beslist. Rijnmond Hoogvliet Sport krijgt nog kansen, maar deze eindigen net naast (Justin Holwijn) of in de handen van de Vlaardingse doelman (Vincent van Bolhuis).
  Hoofdtrainer Rody van Hemert na afloop: “We hebben verloren van een goede ploeg met een duidelijk strijdplan waar iedereen binnen het team zich naar schikt. Ondanks dat VFC meer de bal en het betere van het spel had vond ik niet dat we de eerste helft veel in de problemen zijn geweest. We geven alleen een goal vanuit een corner weg omdat de afspraken niet na worden geleefd, we hadden VFC grondig geanalyseerd en we wisten wat zij zouden doen vanuit stilstaande situaties. Voor rust maakt Snijders een geweldige 1-1. Na rust hebben we VFC bewust tot een bepaalde hoogte laten voetballen. We vertraagde het spel en kregen steeds meer grip. Echter schutteren we enorm bij die 2-1 en geven de wedstrijd zo aan VFC. Achteraf hoor ik dat een spelers van VFC in buitenspelpositie zou hebben gestaan, maar dat mag geen excuus zijn als wij dit soort fouten maken. Wij probeerden nog wat te veranderen vanaf de zijkant maar het zat er gewoon niet in is de pijnlijke constatering en valt de 3-1 ook weer door matig verdedigen. Een teleurstellend begin, maar we hebben nog 25 wedstrijden om het te repareren. Volgende week mogen we laten zien wat we waard zijn voor eigen publiek als de volgende lastige tegenstander op het programma staat."

  Scheidsrechter Broeckaert gaf geel aan Vincent van Bolhuis (Rijnmond HS) en Troy Salomons (VFC)

  Rijnmond Hoogvliet Sport: Gino-vanni Boom, Tom Beker, Ricardo Malaihollo, Mike van Haften ('19 Stefan de Kovel), Lyshon Leona, Runell Martes ('45 Justin Holwijn), Vincent van Bolhuis, Jorginho Pietersz, Lorenzo Kranenburg, Ackeo Liefden ('76 Joshua Olymph), Justin Snijders

  Foto's (Sven Tilleman): Klik hier

  VFC troeft Rijnmond Hoogvliet Sport af 3 VFC troeft Rijnmond Hoogvliet Sport af 2 VFC troeft Rijnmond Hoogvliet Sport af 6